Het Broerenhof

BROERENHOF

Bij het Broerenkerkplein, Meerminnenplein en de straten Achter de Broeren wordt een historisch stukje Zwolle gereconstrueerd: Het Broerenhof. De grijze winkelpanden, waarin onder andere Xenos, Kruidvat, Delousion, Travel & Bags en de outlet van Van Beek Lederwaren gehuisvest zijn, worden gesloopt. Ervoor in de plaats komen historische stadspanden aan het water, de waterloop de Kleine Aa wordt ook gedeeltelijk teruggebracht. Hier ontstaat een plek om te wonen, werken en winkelen, aantrekkelijk voor Zwolse inwoners én toeristen.

Het plan wordt uitgevoerd door BP+Architectuur, Van Beek LederwarenTrebbe Oost & Noord en Jansen Vastgoed. Deze projectgroep van bouwers, ontwikkelaars, architecten en vastgoedeigenaren hopen in 2018 te kunnen starten met de realisatie.

Locatie

Het Broerenkerkplein, Meerminnenplein en de straten Achter de Broeren liggen aan de rand van het centrum van Zwolle, binnen de stadsgracht. In de directe omgeving zijn onder meer kledingwinkels, diverse horecagelegenheden, Waanders in de Broeren en het nieuwe warenhuis Hudson’s Bay gevestigd.

Oplevering

In ontwikkeling

Architect

BP+Architectuur

Adres: Broerenkerkplein