Van garagebox tot werkatelier

Ternatestraat_opslag_Zwolle_garagebox_atelier_Jansen Vastgoed

Nicole Bonardt runt haar bedrijf in één van de units aan de Ternatestraat.

Is het een atelier, een bedrijfsruimte, een kantoor of toch een garagebox? De achttien units aan de Ternatestraat in Zwolle zijn het allemaal. De koper mag het zelf bepalen. En de huurder trouwens ook. Vorig jaar ontwikkelde Jansen Vastgoed de units aan de rand van de nieuwe wijk De Molenoever achter de molen de Passiebloem. Nicole Bonardt en Erik Niezen hebben zo’n unit. Voor de één is het een werkatelier en voor de ander ‘gewoon’ een garagebox en opslagruimte.

Het creatieve bedrijf van Nicole Bonardt

“Garage is te weinig eer hoor”, begint Nicole Bonardt. ”Voor mij is het echt mijn atelier. Ik merk dat ik het zelf wel ‘unit’ noem, maar als ik les geef, zeg ik atelier.” Nicole geeft sinds vorig jaar naailes en workshops in haar ‘unit’. Ze heeft de binnenkant gestuukt, er is een keukentje geplaatst en er zit een toilet in. Ook heeft ze de grote garagedeur vervangen door een loopdeur. “Aan de buitenkant lijkt het misschien nog een garagebox, maar aan de binnenkant is het echt mijn bedrijfje”, zegt ze trots. Jansen Vastgoed ontwikkelde haar unit en de zeventien andere.

“Ik heb er mijn bedrijfje in gevestigd en een ander heeft zijn grasmaaier erin staan. Dat kan. Dat is aan de eigenaar zelf.”

Het hoe en wat is in samenspraak met de buren gegaan. “Ik heb er mijn bedrijfje in gevestigd en een ander heeft zijn grasmaaier erin staan. Dat kan. Dat is aan de eigenaar zelf.” Nicole woont pal achter haar bedrijfje. “Ik rol zo naar huis als ik wil”, lacht ze. “Ik was al jaren op zolder bezig en keek ook wel om me heen of ik iets kon huren, maar toen dit voorbij kwam dacht ik: Dit móet ik doen, anders doe ik het nooit.” Ze regelde de vergunningen, sloot het koopcontract en richtte de ‘unit’ in. “Ik heb zelfs een eigen adres. Ternatestraat 64. Kom maar een keer langs”, zegt ze uitnodigend.

Extra opslag voor Erik Niezen

“Wij gebruiken de unit puur als opslag. Ik heb er vooral veel troep in staan”, aldus Erik Niezen. “In eerste instantie wist ik niet zeker of zo’n opslag voor ons van toegevoegde waarde was, maar het is het geld voor ons waard. De box staat recht achter ons huis. Ik heb de schuur zelfs weggehaald zodat we nu een grotere tuin hebben.”

Erik woont met zijn gezin aan de Ambonstraat. Hij koos er dus voor om de unit te gebruiken als opslag. “Daarom kochten we ook de uitgeklede versie. We hebben er wel stroom in zitten, maar verder niet veel bijzonders. Mijn buurman, degene die naast mij een unit heeft bedoel ik, knapt er zijn oldtimer in op. Die heeft een hele werkplaats ingericht met een gecoate vloer en al. Ik zet alleen in de winter de auto erin. Dat kan makkelijk. Dan is er ook nog ruimte voor de fietsen, een aanhanger en een grote stellingkast. Een ander heeft er gedeeltelijk nog een tussenvloer ingemaakt. Dan heb je nog meer ruimte. Dat is op zich ook wel handig. Ach ja, je kunt er alle kanten mee op. Maar voor ons is het gewoon onze garage.”

Bekijk voor meer informatie het project Ternatestraat Zwolle voor beschikbaarheid en prijzen.

– januari 2016