Initiatieven als IntermeZZo kunnen niet zonder steun van sponsoren.
31 maart 2015

Initiatieven als IntermeZZo kunnen niet zonder steun van sponsoren.

Terug naar het overzicht

Voor IntermeZZo is sponsoring een belangrijk middel om het werk te kunnen doen.

Regelmatig stellen we dan ook een van onze sponsoren voor. Deze keer de broers Gerrit en Bertus Jansen van Jansen Vastgoed BV, die IntermeZZo een warm hart toedragen en zich actief inzetten om de stichting verder onder de aandacht te brengen

Gerrit en Bertus Jansen
Jansen Vastgoed BV is een onderneming die zich richt op bedrijfsonroerendgoed en is opgericht door de broers Gerrit en Bertus Jansen. Het bedrijf heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan en IntermeZZo ondersteunen zij dan ook van harte. “Het is een belangrijk initiatief, met veel toegevoegde waarde voor mensen die getroffen worden door kanker”, zegt Gerrit. “Voor klachten en behandeling kom je terecht in het ziekenhuis, maar zodra je schoon verklaard bent, val je in een zwart gat. Terwijl dán de hulp juist nodig is, want na zo’n intensief behandeltraject begint de verwerking pas, voor de patiënt en zijn omgeving.”

“Het is net als na een inbraak of overval”, vult Bertus aan. “De verwerking komt later. In het geval van kanker is een organisatie als IntermeZZo onmisbaar.”

Groot netwerk
De betrokkenheid van Jansen Vastgoed bij IntermeZZo is heel vanzelfsprekend, vinden de broers. De heren houden er een groot netwerk op na. “Dat komt automatisch tot stand bij ons werk”, zegt Gerrit. “De vastgoedsector heeft veel te maken met het onderhouden van contacten en het tegenkomen van de juiste mensen.”

Via zijn netwerk is Gerrit onder meer betrokken bij PEC Zwolle, als lid van de Raad van Commissarissen. Jansen Vastgoed is dan ook pal naast het stadion gevestigd. Met IntermeZZo kwam hij in contact dankzij de publiciteit rond de stichting, waarbij Corine den Hollander heel actief is in de media, zowel als het gaat om aandacht, als ook om sponsoring. Het bleek dat diverse mensen uit het netwerk van Jansen Vastgoed al te maken hebben met IntermeZZo en toen het bestuur de broers benaderde voor een sponsorbijdrage, hoefden zij er geen twee keer over na te denken.

Look Good, Feel Better
Simone Jansen, de vrouw van Gerrit, is ook actief voor IntermeZZo. Onder de naam ‘Look Good, Feel Better’ kunnen vrouwen die getroffen zijn door kanker hier eens per maand terecht voor tips en advies over hun uiterlijk. Vooral haaruitval is uiteraard een bekend fenomeen bij de behandeling met chemotherapie.

Maatschappelijk verantwoord
Initiatieven als IntermeZZo kunnen niet zonder steun van het bedrijfsleven, betoogt Gerrit. “Vanuit de overheid en de verzekeraars wordt er geen geld voor vrijgemaakt.” Jansen Vastgoed ondersteunt de stichting met een jaarlijkse bijdrage. “Het is een investering die we graag doen, omdat we maatschappelijk betrokken willen zijn”, zegt Bertus. “Elk bedrijf zou verantwoordelijkheid daarin moeten nemen. En we willen dan ook graag het belang van deze stichting bij mede-ondernemers onder de aandacht brengen.” Gerrit: “Eens per jaar organiseert IntermeZZo een ontbijt voor alle sponsoren. Een prachtige kans om ook andere sponsoren te ontmoeten.”

@IntermeZZo