In één klap 88 nieuwe huurwoningen erbij!
19 januari 2023

In één klap 88 nieuwe huurwoningen erbij!

Terug naar het overzicht

Goed nieuws voor alle woningzoekenden in Zwolle met een smalle beurs.

Door het transformeren van een kantoorpand aan de Zwartewaterallee in Holtenbroek (voormalig LTO gebouw) naar woningen, komen er 88 appartementen voor de sociale verhuur bij.

Dit is mogelijk door een constructieve, intensieve samenwerking tussen de SWZ, Jansen Vastgoed en de gemeente Zwolle. Vandaag werd de verkoop door Jansen Vastgoed aan SWZ officieel bekrachtigd. Dit gebeurde door het ondertekenen van het overdrachtsdocument. Gerrit Jansen deed dit namens Jansen Vastgoed en Wiepke van Erp Taalman Kip namens SWZ.

“Een succesvolle samenwerking met een mooie uitkomst voor onze woningzoekenden”, vindt Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder bij SWZ. “Door ook oog te hebben voor elkaars belangen zijn we snel tot een resultaat gekomen dat de gemeente constructief heeft ondersteund.” Dit beaamt wethouder Dorrit de Jong. “Dit is vooral fijn voor al die woningzoekenden. Door snel te schakelen op procedures en echt te kijken naar wat er wél kan, is het ons gelukt deze ontwikkeling snel verder te brengen”.

Ook Jansen Vastgoed is blij met de samenwerking. “Door de verkoop van dit pand aan SWZ creëren we een versnelling waardoor deze 88 woningen eerder beschikbaar komen in de markt, een markt die erom schreeuwt!”, aldus Gerrit Jansen, eigenaar van Jansen Vastgoed.

Over de appartementen
De plannen voor verbouw zijn nog in de maak. IKB architecten is hierbij betrokken. De appartementen worden gerealiseerd voor de sociale verhuur en zijn geschikt voor kleine huishoudens. Het wordt in ieder geval een duurzaam woongebouw met parkeerplaatsen op eigen terrein. Binnenkort worden de direct omwonenden geïnformeerd.