Jansen Vastgoed zet zich in om nóg mooier te golfen bij Golfclub Zwolle
17 april 2024

Jansen Vastgoed zet zich in om nóg mooier te golfen bij Golfclub Zwolle

Terug naar het overzicht

Interview uit het magazine Golfgeluk van Golfclub Zwolle.

De slogan van Jansen Vastgoed is ‘voor een nóg mooier Zwolle’. Dat zie je terug in diverse vastgoedprojecten in de stad, maar ook op de golfbaan. Onlangs werd een stichting opgericht die een grondaankoop mogelijk maakte, waardoor Golfclub Zwolle nog verder kan groeien. Gerrit Jansen, directeur van Jansen Vastgoed, helpt mee aan deze ontwikkeling. “Het is echt met en voor elkaar.”

Het gesprek op het kantoor van Jansen Vastgoed is met vader Gerrit en zoon Tim, beiden werkzaam in het Zwolse bedrijf, dat al jaren een gevestigde naam is in Zwolle en ook daarbuiten. Gerrit stond op Soeslo al op de golfbaan. Na een kennismaking en introductie, was hij verkocht. Daarna werd hij lid en sponsor van Golfclub Zwolle. Als jochie van 8 jaar deed zoon Tim op de zondagochtend al mee aan het jeugdgolfprogramma, net als de dochter van Gerrit, die ook in het klasje zat. “Ik heb vervolgens mijn GVB gehaald, maar ik zat ook nog op judo en voetbal”, aldus Tim.

Sleutel

“Ik had toen nog een zaak op De Marslanden”, zo gaat Gerrit verder. “Voordat ik begon met werken, golfde ik vaak. Dan opende ik in alle vroegte met de sleutel het hek van de golfclub en ging ik van 7 tot 9 uur een 9-holes rondje lopen en daarna aan het werk. Echt heerlijk, ik genoot echt van de rust en het uitzicht. Nu sta ik op de golfbaan om te verbinden en te netwerken, al blijf ik golfen nog steeds zien als een spelletje.” “Ook onze ongeveer 35 medewerkers, inclusief het personeel van een aantal dochterondernemingen hebben als onderdeel van ons sponsorpakket de gelegenheid om te golfen.”

“De verbintenis met Golfclub Zwolle is er dus altijd geweest. En het werkt twee kanten op. Met Jansen Vastgoed wil ik ook wat terugdoen voor de stad. Onze slogan is ‘voor een nóg mooier Zwolle’. Dat betekent dat we maatschappelijk betrokken willen zijn. Dat doen we onder meer bij PEC Zwolle, bij Landstede Hammers en bij Golfclub Zwolle.” “Zo zijn we naast businessclublid bij Golfclub Zwolle sinds 2022 ook strategisch businesspartner. Verder is Gerwout Hovenberg, onze senior vastgoedadviseur, fervent golfer en namens Jansen Vastgoed aanwezig op de businessclubdagen.“

Voor en met elkaar

“Het mooie aan Zwolle vind ik dat bepaalde ontwikkelingen, kansen of initiatieven breed gedragen worden”, aldus Gerrit. ”Het is echt met en voor elkaar. In Zwolle help je elkaar ook daadwerkelijk. Neem nu de oprichting van de Horeca BV van de golfclub. Het kostte een paar jaar geleden een dagje bellen en toen hadden we 21 aandeelhouders bij elkaar. Dat vind ik dus typisch Zwols. Die manier van werken geeft mij in ieder geval heel veel voldoening.”

“Dat geldt ook voor de recente grondaankoop, waarvoor de stichting stugZ – dat staat voor stichting uitbreiding Golfclub Zwolle – is opgericht. Daarin zitten acht ondernemers. De stichting stugZ heeft onlangs een boerderij aan de Herfterlaan met grond gekocht. In totaal zo’n 12,5 hectare voor ongeveer 2,5 miljoen euro. Daarvan krijgt de golfclub 11 hectare.” “Stichting stugZ wil op die resterende 1,5 hectare vier topbouwkavels gaan uitgeven op een unieke locatie in Zwolle, tussen de golfbanen in. Die topbouwkavels moeten zo’n 3,5 miljoen euro opleveren. Dat betekent dat de winst, zo’n 1 miljoen, direct naar Golfclub Zwolle gaat.”

“Het is een hele mooie kans als het gaat om uitbreiding van de golfbaan naar 27 holes. Zo’n 12 procent van de golfers speelt maar 18 holes, veel meer golfers kiezen voor een 9 holes ronde, die je in ongeveer twee uur kunt spelen. In die ontwikkeling moet je mee als golfclub”, meent Gerrit.

“En nogmaals, we doen dit als hecht netwerk vanuit maatschappelijke verantwoordelijkheid en om Zwolle nog weer iets mooier te maken. Dat houdt ook in dat wij met Jansen Vastgoed formeel niet zelf in de stichting zitten. Het is echt een gezamenlijk project, waarbij mensen van Golfclub Zwolle als Ben Koopman, Gé Satink en Mark Broekhuijsen belangrijk zijn en we goed contact hebben met de gemeente.”

Vastgoedprojecten

Jansen Vastgoed is een zeer gevestigde en gerespecteerde naam in de Zwolse vastgoedwereld. Het bedrijf kent meerdere afdelingen. Zoals de afdeling Commercieel & Beheer, Administratie & Financiën, de eigen technische dienst en de afdeling Vastgoed & Ontwikkeling met zo’n 80 jaar ervaring in de vastgoedbranche. Naast Gerrit en Tim Jansen maken ook Gerwout Hovenberg en Melle van der Wal deel uit van die afdeling.

“Onze focus ligt op vastgoedprojecten. We (her)ontwikkelen, bouwen, transformeren of revitaliseren voornamelijk bedrijfsmatige gebouwen voor tijdelijke verhuur en we zijn ook actief als het gaat om woningbouwprojecten. Onze projectontwikkelaars zijn betrokken bij het gehele traject, dus van de aankoop tot de uiteindelijke realisatie van zo’n vastgoedproject”, legt Tim uit.

Wie de vernieuwde website van Jansen Vastgoed eens goed bekijkt, heeft een prima zicht op al die projecten. Ongetwijfeld worden Victorium, het Zwolse Balletjeshuis en meerdere vastgoedontwikkelingen op bedrijventerrein Hessenpoort gelinkt aan Jansen Vastgoed, maar er is nog meer. “Eigenlijk kopen we gebouwen waar iets mis mee is”, zegt Gerrit een tikkie gekscherend.

Zo is op Oosterenk dankzij de verbouw van kantoorruimtes het duurzame Health Innovation Park gerealiseerd. Dat zijn bedrijfsverzamelgebouwen voor zorggerelateerde bedrijven. Verder wordt het hoofdgebouw van The Actory – de oude Philips locatie aan de Ceintuurbaan – helemaal gerevitaliseerd en dan is er nog de vernieuwde bestemming van de Bierton, de voormalige en historisch uitgangsgelegenheid in Zwolle Zuid. Dat project heeft de naam Kikvorsch gekregen. Het is een transformatieproject waarbij De Bierton wordt omgebouwd tot een woon zorglocatie voor bewoners van Frion.

Andere locatie

In heel veel van deze projectenheeft Jansen Vastgoed de rol van projectontwikkelaar, vastgoedbeheerder en mede-eigenaar. De vastgoedontwikkelingen volgen elkaar in ieder geval rap en in veelvoud op. “Achter Isala zijn ook plannen voor de realisatie van 350 woningen”, zo wijst Gerrit naar buiten. “En wist je dat er in Zwolle 85 bedrijven zijn die op zoek zijn naar een andere locatie?”

“Het uitgangspunt is en blijft dat we ons op Zwolle richten om de stad zo nog iets mooier te maken. Als ik kijk naar de toekomst, dan denk ik ook wel na over mijn opvolging. Ik hoop dat Tim en ik dit werk nog lang samen kunnen doen”, aldus Gerrit tot besluit.

 

Fotografie: Paul van der Wal
Interview: Mediabureau MEER