Isala Heerde verhuist naar Landgoed Buitenzorg
26 juli 2018

Isala Heerde verhuist naar Landgoed Buitenzorg

Terug naar het overzicht

Jansen Vastgoed is beheerder en mede-eigenaar van Landgoed Buitenzorg in Wapenveld.Een locatie om jeugdzorg, gezondheidszorg en onderwijs in deze regio te kunnen waarborgen.

Isala Heerde ook op Landgoed Buitenzorg

Voor een bezoek aan Isala kunt u op meerdere locaties terecht, waaronder in Heerde. Isala Heerde is nu gevestigd in locatie Wendhorst van ouderenzorgorganisatie Viattence. Viattence gaat het verpleeghuis vervangen door huiselijke nieuwbouw waar zij verpleegzorg blijft bieden. Dit betekent dat Isala Heerde gaat verhuizen naar Landgoed Buitenzorg. Om zo in deze regio goede zorg te blijven bieden. Het gebouw ligt in een prachtige, groene omgeving en is goed bereikbaar voor inwoners uit de wijde omtrek. Voordat Isala kan verhuizen, vinden verbouwingen plaats aan het bestaande gebouw. Ook wordt de buitenomgeving opnieuw ingericht voor voldoende parkeergelegenheid en een veilige toegangsweg. Inmiddels zijn de diverse vergunningsaanvragen ingediend.

Wat vindt u op Landgoed Buitenzorg?
Het gehele landgoed omvat 16 hectare (bos en bebouwing). Op het landgoed is een werkwoonvoorziening van zorginstelling Pluryn: De Overkant. De Overkant is een kleinschalige locatie, bestaande uit twee groepen van negen volwassenen. Mensen met een licht verstandelijke beperking die met een intensieve vorm van behandeling werken aan een vervolgstap in hun leven. Pluryn ondersteunt en behandelt mensen bij het vergroten van kansen op een zo volwaardig en zelfstandig mogelijke plek in de samenleving. Verder zit Campus Jeugdzorg en het Sprengen college op het terrein.