Jansen Vastgoed biedt online supermarkt Picnic de ruimte in Zwolle
28 oktober 2020

Jansen Vastgoed biedt online supermarkt Picnic de ruimte in Zwolle

Terug naar het overzicht

De online websuper Picnic gaat ook in Zwolle boodschappen gratis bezorgen.

Daarvoor betrekt Picnic een nieuwe hub, in het door Jansen Vastgoed opnieuw tot leven gebrachte LUX038 terrein (voormalig Vishay terrein) aan de Ceintuurbaan.

Klanten kunnen straks ook in Zwolle via de Picnic app online hun boodschappen doen en gratis laten bezorgen. Hiervoor neemt Picnic zijn intrek op het LUX038 terrein aan de Ceintuurbaan, schuin tegenover PEC Zwolle’s MAC³PARK stadion. De inrichting van deze locatie ondergaat een ingrijpende metamorfose, met behoud van de karakteristieke industriële look. De ontwikkeling en exploitatie worden verzorgd door Jansen Vastgoed. Namens Picnic werd de transactie begeleid door Box vastgoed.

“Bezorgen zo groen mogelijk maken”
De Picnic hub is voorzien van de modernste logistieke voorzieningen. Het knooppunt is onderdeel van het LUX038 terrein. Jansen Vastgoed kocht dit complex aan om het een nieuwe impuls te geven als duurzaam bedrijfs locatie. Gerrit Jansen: “De komst van Picnic sluit goed aan op onze missie om Zwolle steeds mooier te maken en de infrastructuur duurzame impulsen te geven. Picnic bezorgt met milieuvriendelijke elektrische autootjes, dat past in de trend om bezorgen in de binnenstad zo groen mogelijk te maken.”

Samenwerking lokale winkels
“Picnic wil het ‘aan-de-deur gemak’ graag aan zo veel mogelijk mensen aanbieden, dus ook in Zwolle”, zegt Jansen. “Dat sluit ook aan op deze tijd waarin je drukte wilt vermijden. Ze kunnen je boodschappen binnen een tijdslot van 10 minuten afleveren. Zwolle heeft al 6.000 nieuwe Picnic klanten, een vliegende start. Picnic zoekt graag samenwerking met lokale ondernemers en landelijke webwinkels, bijvoorbeeld voor de snelle verwerking van retouren.”

Start eind oktober
De nieuwe hub aan de Ceintuurbaan is reeds opgeleverd, en Picnic heeft haar eerste dag in Zwolle achter de rug. Doel is om het aantal van 30 bezorgers en 10 elektrische autootjes voor het eind van dit jaar te verdubbelen.