Kikvorsch update, een sprong vooruit
18 december 2023

Kikvorsch update, een sprong vooruit

Terug naar het overzicht

In deze nieuwsupdate vind je de meest recente ontwikkelingen van het project Kikvorsch. We blijven stappen zetten, de eerstvolgende mijlpaal in ons proces is de goedkeuring van de bestemmingsplanwijziging.

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan voor het project Kikvorsch ligt klaar. Ook hebben we een aantal onderzoeken afgerond die vanuit de gemeente van ons verwacht worden. Het College van B&W heeft gekeken naar onze plannen en gaat hiermee akkoord. Dat betekent dat het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Schellerbergweg 27 met ingang van 21 december 2023 voor iedereen in te zien is. Het plan is online te bekijken via deze link. De plannen liggen zes weken ter inzage, tot en met 31 januari 2024. Als er geen bezwaren binnenkomen, is het bestemmingsplan eind mei 2024 onherroepelijk. Dan kunnen we de volgende stap zetten richting de bouw. In de tussentijd zijn we met aannemers in gesprek over deze bouwfase.

Over het project

Het project Kikvorsch bestaat uit 52 studio’s, met 4 gezamenlijke woonkamers en keukens. Bewoners kunnen op deze plek ook terecht voor dagbesteding. Het project is vernoemd naar de pleisterplaats die hier eeuwen geleden al was. Die functie wordt in ere hersteld.

Onderdeel van de plannen is ook een horecagelegenheid. Van het bestaande gebouw, waar de Bierton gevestigd was, is de grote feestzaal gesloopt. Het voormalige restaurant wordt gerestaureerd en verduurzaamd. Cliënten van Frion zullen als dagbesteding meewerken inde horeca. Buurtbewoners en voorbijgangers zijn hier van harte welkom.

Samen bouwen we aan een nóg mooier Zwolle!

Graag via de mail op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsupdates via de mail: https://forms.gle/zfbC73RxYKaBeBnb7