Partou kinderopvang en ouder-kindhuis Frion verhuizen naar Erasmuslaan.
15 september 2021

Partou kinderopvang en ouder-kindhuis Frion verhuizen naar Erasmuslaan.

Terug naar het overzicht

Partou kinderopvang en zorgorganisatie Frion verhuizen binnenkort naar een nieuwe gezamenlijke locatie op de hoek van de Erasmuslaan en Lorentzlaan in Zwolle.

Partou trekt er als eerste in. Een kinderdagverblijf met drie groepen en één groep buitenschoolse opvang van basisschool OBS de Campherbeek openen midden september de deuren. Kinderen en ouders namen van tevoren alvast een kijkje.

Kinderen voorbereid op verhuizing

Jasmijn Hofman, locatiemanager van Partou: “We kijken ernaar uit om naar het nieuwe gebouw te gaan. We hebben daar mooie voorzieningen. In de bso-ruimte is bijvoorbeeld een ‘springlab’; een beamer aan het plafond die leuke educatieve spelletjes voor peuters en kleuters op de vloer projecteert. Er staat ook een kinderkookblok en we hebben met elkaar een ontwerp voor een fijne tuin voor de kinderopvang gemaakt. Samen met de kinderen hebben we ons op de verhuizing voorbereid door regelmatig bij de bouw te gaan kijken en met de kinderen te praten over wat een verhuizing nou eigenlijk is en wat er allemaal moet gebeuren voor het zover is.”

Zelfstandige appartementen

In oktober trekt Frion in het nieuwe gebouw. Het is het nieuwe ouder-kindhuis met 12 zelfstandige appartementen, voor met name moeders met een lichte verstandelijke beperking en hun kindje. Ouders leren hier zichzelf te ontwikkelen in het ouderschap.

Eind oktober verhuist een aantal moeders van de huidige locatie in Zwartsluis naar deze nieuwe plek, “in een mooie rustige wijk en dicht bij de voorzieningen van de stad. We zijn er heel bij mee. De nieuwe locatie heeft een gemeenschappelijke ruimte en tuin, waar je heerlijk met je kind naar buiten kunt. Zo kun je zelfstandig zijn en heb je ook de gelegenheid elkaar te ontmoeten. En er is nog ruimte voor nieuwe moeders”, aldus Jorien van Grol, persoonlijk ondersteuner van het ouder-kindhuis.

Open huis

Als iedereen op de nieuwe plek is geïnstalleerd organiseren Frion en Partou een open huis, voor buurtbewoners, samenwerkingspartners en andere betrokkenen. Beide organisaties hechten aan een goede relatie met mensen en organisaties om hen heen.

Initiatief Jansen Vastgoed

De nieuwbouw is een initiatief van Jansen Vastgoed, dat de locatie afgelopen jaar ontwikkelde op de plek van de voormalige kinderopvang. Partou heeft ons ingeschakeld om de huidige situatie te verkennen en hier een passende oplossing te bieden. Partou heeft bij ons de vraag neergelegd om van 2 locaties 1 gezamenlijk locatie te bouwen. Het mooie is dat wij naast deze oplossing ook direct voor Frion een ouder-kindhuis op deze locatie konden realiseren. De omgeving van deze zorglocatie was een uitdaging, omdat het pand gesitueerd is op een plek die omringd is met monumentale bomen. De Bruin Architecten, Nijhuis Bouw en ITR installatietechniek en wij als Jansen Vastgoed hebben samen een mooi project gerealiseerd dat past in de omgeving of het er altijd al gestaan heeft.