Jansen Vastgoed
Terug naar het overzicht

In een groeiende stad als Zwolle horen sportaccommodaties op niveau en als enthousiaste supporter van de stad dragen wij graag bij aan deze ambities.

In 2015 maakten drie Zwolse ondernemers hun eerste sportieve plannen voor een nieuw sportcomplex bekend.  De gesprekken met partners als Landstede en Squash- en Padel Centrum Zwolle hebben de plannen in een stroomversnelling gebracht. Het idee van een serieus sportcomplex, dat past bij de missie om Zwolle als veelzijdige sportstad naar de eredivisie te promoveren, slaat aan. Na een tijd van oriënteren, overleggen en regelen volgt in oktober 2020 het definitieve startschot voor de bouw. Twee jaar later werd het gebouw opgeleverd.

De architectuur van Victorium oogt strak en functioneel. Ondanks de grote oppervlakte van 8.185 m² past het gebouw op een natuurlijke manier in de omgeving. Het gebruik van veel glas en doorzichten creëert een open en licht karakter. Victorium is duurzaam gebouwd. Zo houden bijvoorbeeld speciale gevelisolatie en zonnepanelen het energieverbruik op bijna nul.

Victorium is een multifunctioneel sportcomplex gericht op iedere leeftijd en elk niveau, van recreant tot de professional die op topniveau wil trainen. Uniek is dat Victorium ook sportmedische begeleiding en voorlichting in huis heeft. Zoals een praktijk voor sport gerelateerde fysiotherapie, personal training, podotherapie, een diëtiste en een bewegingswetenschapper.

– 10 squashbanen
– 1 turnhal van olympische afmetingen
– 4 sporthallen
– 4 padelbanen
– Dans-/spiegelzaal
– Personal training
– Restaurant
– Tribune voor 260 zitplaatsen
– Sportmedische begeleiding

2015 – Bekendmaking sportieve plannen
2018 – Vergunning ingediend
2020 – Start van de bouw
2022 – Oplevering bouw
2022 – Open dag

Bij dit project treedt Jansen Vastgoed op als projectontwikkelaar, vastgoedbeheerder en mede-eigenaar.

specificaties

Hogeland 7
8024 AZ Zwolle

werkzaamheden:
bouwen
functie:
Sport
oppervlakte:
8.185 m2
energielabel:
A
locatie:
De Vrolijkheid
Jansen Vastgoed, Victorium, Zwolle